vineri, 5 august 2011

Cremita nu tine de caldReclama de mai sus e catalogata de multi drept cea mai tampita reclama care a aparut in ultima vreme pe TV. Si cum nimeni nu o intelege, hai sa incercam sa inlaturam misterul.

Din cate vad, este vorba de o tipa pe nume Simona care sta in ploaie (probabil si in frig) si tocmai gusta o "Cremita". O voce misterioasa de narator intervine: "Mmm, ce zici?" Simona: "Seamana cu ceva..."

Cu ce seamana? Sincer, habar n-am. Poate asta e si faza, ne uitam la reclama, nu stim cu ce seamana si mergem sa ne luam niste "Cremita" sa vedem care e treaba. Daca asta e "schema", nu prea merge. Cel putin eu inca nu am gustat din "Cremita" si nici nu am o dorinta arzatoare de a o face.

Sau poate ca e asa de gustoasa eugenia incat declanseaza niste senzatii extraordinare, care iti alinta simturile, bla bla...si protagonista reclamei se indragosteste de ea. Astfel eugenia devine simbolul sufletului ei pereche, insa cu o crema mai buna si cu biscuitele mai fraged. Acum, ca citesc ce am scris, realizez cat de tampit suna, dar nu vreau sa schimb caci e intocmai cu reclama. Oricum, din reclama reiese ca Simona e singurica afara in frig si nu are pe nimeni care sa o tina in brate, sa o apere. Tocmai din acest motiv ea i se prezinta eugeniei minune: "Simona, imi pare bine". Probabil mizand pe faptul ca si cel ce vede reclama e deja indragostit de aceasta "Cremita" si se gandeste la o poveste de dragoste extraordinara, poate chiar la o telenovela cu Simona si Cremita in rol principal, naratorul intervine din nou si spune: "Cremita tine de foame, nu tine de cald." Replica aceasta se poate interpreta in mai multe moduri - unul idilic, in care "tinutul de cald" reprezinta caldura sufleteasca pe care Simona o doreste de la dragostea ei pentru "Cremita" si unul, hai sa ii spunem "misogin" caci alt termen mai bun nu gasesc, in care sufletul ei pereche nu ar servi decat sa ii tina de cald, la propriu, intr-o zi ploioasa.

Cu toate acestea, cred ca cea mai buna incheiere pentru acest post ar fi citatul unui comentariu de pe YouTube, in care utilizatorul "Vasilcoi" spune: ''e cea mai idioata reclama din toate timpurile"cremita tine de foame nu tine de cald"care draq e legatura????''. Bine zis, prietene!

2 comentarii:

  1. La aia cu Viorel ar fi ataat de multe de interpretaat... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, eu cred ca "Seamana cu ceva" face referire la vechile eugenii de pe vremea lui Ceausescu, ba chiar ceva mai curand (2000-2002), dar e "Altfel". Si, tine de cald la modul ca e atat de buna incat tipa nu mai simtea frigul.

    RăspundețiȘtergere