marți, 27 decembrie 2011

Fie ca lumina ...

Iată că a mai trecut un Crăciun.

Toată lumea a fost mult mai bună decât în restul anului. Fiecare a lăsat de la el şi a încercat pentru 2 zile să fie aşa cum nu a fost tot anul.

Toată lumea s-a adunat la o masă şi a mâncat cu o poftă uneori îmbinată chiar cu nesimţire un porc ucis cu niste metode barbare. După porc, a urmat o serie de pahare de alcool, căci precum zice şi Matache Măcelarul (cred), la o aşa masă merge un vin bun. După vreo 2 ore de stat la masă printre cârnaţi şi băutură, privirea desigur că a devenit puţin neclară. Au urmat vreo încă 2 ore de bârfă. Toţi cei neprezenţi au fost analizaţi, bârfiţi, căci normal că ceilalţi ştiu totdeauna ce e mai bine pentru tine. Cutărică o bate pe nevastă-sa, copilul lui cutărică e bădăran, nu prea dă pe la şcoală, a lui cutărică a luat pe unu bogat şi îşi face casă la curte, etc. Ştiţi şi voi povestea, diferă doar personajele.

Oricum, printre 2 pahare şi o bârfă, lumea şi-a adus aminte că de Crăciun se dau mesaje cunoscuţilor pentru a le arăta cât de iubiţi sunt. Repede pe net, un search pe Google cu un mesaj din acela de tot rahatul, cu o oarecare poezie de prost gust sau cu o emulaţie teribilă a acelui spirit de sărbătoare, mort de mult:

" Fie ca bucuria Crăciunului să-ţi inunde inima....bla bla....şi să ai un Crăciun fabulos....bla bla...alături de cei dragi."

Toţi aţi primit cel puţin 2 mesaje aşa, de pe la persoane cu care nici nu aţi schimbat mai mult de 2 vorbe poate. Noroc că smartphone-urile de azi, pe lângă faptul că au buton special de Facebook, au moştenit şi funcţia aia de a trimite un mesaj mai multor persoane odată. Ar fi fost mult mai greu să trimită un simplu "Crăciun Fericit Andrei!", "Crăciun Fericit Maria!". Nu, românul s-a născut poet şi trebuie să emane poezie prin toţi porii.

Ei bine, pentru că timpul trece precum vântul, a venit seara. Tinerii s-au ridicat de la masă jubilând, s-au îmbrăcat în haine frumoase, şi-au schimbat statusul pe facebook în "La club...sărbătoresc Crăciunul. Need me call me. Merry Christmas la toţi :D" şi au pornit. Sărbătoarea adevărată e între prieteni. Mai stai cu un pahar în mână, mai dai din cap pe muzică, mai admiri un funduleţ gol, nişte sâni frumos conturaţi în spatele unui costum de crăciuniţă. La un moment dat poate mai treci şi pe la toaletă, cunoşti mai bine vasul de WC, sau fumezi cine ştie ce verdeţuri - căci ce distracţie e aia fără puţină ceaţă in privire? Cum să stai in club cu muzica aceea care îţi zdruncină ficatul dacă nu eşti puţin la înălţime?

Ce să mai, toată lumea s-a distrat. Crăciun Fericit.